Menu
Košarica

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja davatelja Primafit d.o.o. sastavljeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (ZVPot, Službeni glasnik RS, br. 98/2004-UPB2, 126/2007, 86/2009, 78/2011), Zakonu o elektroničkom poslovanju na tržištu (ZEPT, Službeni glasnik RS, broj 96/2009-UPB2), Zakon o obveznim odnosima (OZ, 97/2007-UPB1) i međunarodni kodeksi o e-poslovanju. Politika privatnosti, koja je u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka i slobodnom protoku takvih podataka te o ukidanju Direktive 95/46/EC (u daljnjem tekstu: GDPR), možete pročitati na ovoj poveznici.

Internet trgovinom torqfitness.hr (u daljnjem tekstu i "trgovina") upravlja tvrtka Primafit d. o. o., Klemenova ulica 85, 1260 Ljubljana-Polje, koji je ujedno i pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu prodavatelj ili Primafit d.o.o.). Opći uvjeti poslovanja određuju način poslovanja torqfitness.hr internet trgovine, prava i obveze korisnika i trgovine te uređuju poslovni odnos između Primafit d.o.o. i kupaca.

Sigurnost poslovanja

Administrator ove Web stranice koristi odgovarajuće tehnološke i programske alate za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja. Web stranica je zaštićena SSL certifikatom. Secure Sockets Layer (skraćenica SSL) je kriptografski protokol koji omogućuje sigurnu komunikaciju na internetu, primjerice prilikom pregledavanja interneta i tijekom komunikacije e-poštom, gdje postoji potreba za prijenosom podataka povjerljive prirode (npr. osobni podaci i kredit brojevi kartica).

Dostupnost informacija

Tvrtka Primafit d.o.o. obvezuje se kupcu prije nego što ga obveže ugovorom ili ponudom dostaviti sljedeće podatke:

  • informacije o tvrtki Primafit d.o.o. (naziv i sjedište tvrtke, porezni broj),
  • kontakt podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),
  • bitne karakteristike artikala i rok valjanosti ovih podataka,
  • dostupnost artikala (svaki artikl koji se nudi na web stranici trebao bi biti dostupan u razumnom roku),
  • uvjete isporuke artikala (te način, mjesto i rok isporuke),
  • cijene, koje moraju biti jasno i nedvojbeno utvrđene i iz kojih mora biti vidljivo jesu li u njima već uključeni porezi i troškovi prijevoza te druge pristojbe, kao i rok valjanosti tih podataka,
  • način plaćanja i dostave ili ispunjenja te rok valjanosti ovih podataka,
  • vremenska valjanost ponude,
  • rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustanak (opis prava na odustanak sukladno čl. 43. ZVPot; u slučajevima kada potrošač nema pravo na odustanak sukladno čl. 43. ZVPot) ZVPot, o tome se izričito obavještava),
  • objašnjenje postupka reklamacije, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili službi za korisnike.

Narudžba

Kupoprodajni ugovor između Primafit d.o.o. i kupaca na Web stranici torqfitness.hr zaključuje se u trenutku kada Primafit d.o.o. šalje prvi e-mail kupcu o statusu njegove narudžbe (s naslovom: potvrda primitka narudžbe). Od ovog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede za Primafit d.o.o. tako i za kupca. Kupac je osoba s podacima danim prilikom narudžbe. Naknadna promjena podataka o kupcu nije moguća. Kupoprodajni ugovor (tj. prva elektronička poruka o statusu narudžbe) pohranjen je u elektroničkom obliku na serveru Primafit d.o.o..

Metode plačanja

Primafit d.o.o. nudi sljedeće načine plaćanja:

  • prijenosom na transakcijski račun prema ponudi/prospektu*
  • platnom ili kreditnom karticom (Activa, MasterCard®, Visa, American Express, BA Maestro)
  • pouzećem (plaćanje gotovinom ili kreditnom karticom kurirskoj službi)

Kod online plaćanja kreditnom karticom, u slučaju otkazivanja narudžbe ili promjene načina plaćanja, molimo da nas obavijestite na info@torqfitness.hr.

*Nakon primljene uplate po ponudi/predračunu narudžba ide u proces obrade.

U B2B internet trgovini Primafit d.o.o. omogućuje iste načine plaćanja kao što je gore opisano. Odgoda plaćanja odnosi se na pravne osobe ili organizacije javne i lokalne samouprave koje postižu odgovarajući kreditni rejting. Odgoda plaćanja moguća je samo uz prethodni dogovor na info@torqfitness.hr.

Pravo odustajanja od ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo odustati od ugovora u roku (najkasnije) od 14 dana od dana preuzimanja robe bez navođenja razloga za svoju odluku. Rok počinje teći jedan (1) dan nakon primitka robe. Trgovačka društva, samostalni poduzetnici i druge pravne osobe nemaju mogućnost odustati od ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja artikla bez razloga.

Kupac (fizička osoba) takvu odluku priopćava na e-mail adresu prodavatelja info@torqfitness.hr ili putem telefona prodavatelja +386 70 627 785. Kupac je dužan svoju želju ili odluku o odustajanju od ugovora iskazati izričito, jasno ili nedvosmisleno.

Kada kupac izričito, jasno i nedvosmisleno izrazi odluku o odustajanju od ugovora, na način naveden u prethodnom stavku, dužan je robu vratiti na adresu tvrtke (Primafit d.o.o., Klemenova ulica 85, 1260 Ljubljana-Polje) . Kupac je to dužan učiniti najkasnije u roku od 14 dana od dana obavijesti Primafit d.o.o. o otkazivanju narudžbe.

Kupac mora robu vratiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži i u istoj količini. Jedina iznimka su slučajevi kada je roba uništena, oštećena, izgubljena ili se stanje robe (količina i sl.) promijenilo, a za bilo što od navedenog dokazano nije krivnja kupca.

Tvrtka vraća primljenu uplatu kupcu na isti način ili na isti način na koji je primila uplatu od kupca. Tvrtka vraća primljena sredstva kupcu najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o odustajanju, ali ima pravo zadržati povrat novca dok kupac ne primi vraćenu robu. Trošak dostave/povrata robe snosi kupac. Kupcu će se vratiti samo kupoprodajna cijena ili stvarno plaćeni iznos.

Izdavanje računa

Tvrtka Primafit d.o.o. račun za kupnju šalje u tiskanom obliku, kao prilog u paketu naručenih proizvoda. Cijena i svi troškovi vezani uz kupnju navedeni su na računu. Kupac je dužan prije narudžbe provjeriti točnost podataka. Naknadno izrečene primjedbe na ispravnost izdanih računa ne uzimamo u obzir.

Promotivni kod

Promotivni kod donosi razne pogodnosti pri kupnji i vremenski je ograničen. Aktivni promotivni kod možete pronaći u oglasnim porukama ili nekom drugom mediju. U slučaju da kupac iskoristi promotivni kod, ali kasnije svojom voljom otkaže narudžbu s iskorištenim kodom, više nema pravo na novu pogodnost ovog koda. Korištenje promotivnog koda:

  • Odaberite artikle koje želite kupiti i dodajte ih u svoju košaricu. Kada završite s dodavanjem artikala u košaricu, nastavite klikom na gumb Blagajna. Odaberite način dostave, odredite adresu dostave i odaberite način plaćanja.
  • U istom koraku unesite promotivni kod u polje za promotivni kod i potvrdite unos klikom na gumb Primijeni.
  • U svakoj kupnji moguće je iskoristiti samo jedan promotivni kod (na primjer: pri narudžbi 2 artikla možete iskoristiti najviše 1 promotivni kod u isto vrijeme).
  • Vrijednost vaše narudžbe mora biti najmanje 1 € veća od vrijednosti promotivnog koda za popust.
  • Kada unesete promotivni kod, vrijednost promotivnog koda automatski se oduzima od cijene vaše narudžbe u zadnjem koraku – Sažetak narudžbe. Ostaje iznos koji još treba podmiriti.
  • Kombinacija različitih vrsta pogodnosti (kod za popust, promotivni kod i bonus) unutar iste narudžbe nije moguća.
  • Korištenje promotivnog koda nije moguće za proizvode koji su već na akciji te za korisnike B2B internet trgovine.

Pravila nagradne igre

DEFINICIJA UVJETA

Organizator nagradne igre je prodavatelj - Primafit d.o.o., Klemenova ulica 85, 1260 Ljubljana-Polje. Sudionik nagradne igre je fizička osoba koja sudjeluje u objavljenim nagradnim akcijama. Pravna osoba ne može sudjelovati u nagradnoj igri. Dobitnike nagrada određuje funkcija računalnog odabira slučajnim odabirom ili komisija organizatora.

PRAVO SUDJELOVANJA U NAGRADNOJ IGRI (I DRUGIM DIJELAMA ARTIKLA ILI BONOVA)

Sudionici nagradne igre mogu biti fizičke osobe državljani Republike Hrvatske. U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati osobe zaposlene kod organizatora nagradne igre i članovi njihove uže obitelji, kao ni osobe zaposlene u drugim pravnim osobama koje su povezane s provedbom ove nagradne igre. Pravne osobe ne mogu sudjelovati u nagradnoj igri. U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati osobe koje ne prihvaćaju pravila nagradne igre. Smatra se da je sudionik prihvatio pravila nagradne igre sudjelovanjem u objavljenoj nagradnoj igri.

PRAVILA SUDJELOVANJA U NAGRADNOJ IGRI

Za sudjelovanje u nagradnoj igri nije nužna kupnja usluga ili proizvoda organizatora nagradne igre.

ELEKTRONSKO IZVLAČENJE NAGRADA

U izvlačenju mogu sudjelovati svi sudionici nagradne igre. Jedan sudionik može sudjelovati u nagradnoj igri samo jednom. Rezultat izvlačenja je konačan. Žalba nije moguća. O primitku i načinu preuzimanja nagrade dobitnik će biti obaviješten e-mailom.

OBVEZE POBJEDNIKA

Nagrada se ne može isplatiti u gotovini, niti se može zamijeniti za drugi predmet. Dobitnik je dužan organizatoru nagradne igre u pisanom obliku (e-mail) dostaviti svoje osobne podatke - ime, prezime, adresu, e-mail adresu, telefon i porezni broj, najkasnije u roku od dva dana od primitka. obavijest da je osvojio/la nagradu.

Plaćanje svih poreza na nagrade (uključujući PDV) odgovornost je organizatora. Priređivač će dobitnicima nagrada poslati potvrdu sukladno Zakonu o porezu na dohodak i Pravilniku o dostavi podataka za utvrđivanje poreza na dohodak. Dobitnik je dužan vrijednost nagrade prijaviti u prijavi poreza na dohodak. Prilikom preuzimanja nagrade dobitnik je dužan ispuniti Izjavu o prihvaćanju nagrade. Organizator nije odgovoran za poreze koji mogu nastati u vezi s bilo kojim drugim nagradama. Ukoliko dobitnik nagrade ne ispuni sve obveze, smatra se da dobitnik nagrade ne želi preuzeti nagradu, te se priređivač oslobađa svih obveza u odnosu na dobitnika nagrade iz ove nagradne igre i stječe pravo raspolaganja. nagrade za bilo koju drugu svrhu.

Nagrade nisu prenosive. Ako organizator nagradne igre u roku od tri (3) radna dana od trenutka slanja obavijesti dobitniku da je izvučen, iz bilo kojeg razloga (npr.: dobitnik izjavi da ne želi preuzeti nagradu, adresa ili e-mail adresa je nepotpuna ili netočna i sl.) ne primi sve potrebne podatke i izjavu da želi preuzeti nagradu, smatra se da dobitnik ne želi preuzeti nagradu, a time i priređivač. oslobođen je svih obveza u odnosu na dobitnika ove nagradne igre te stječe pravo raspolaganja nagradom u bilo koju drugu svrhu.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Priređivač nagradne igre štiti sve osobne podatke dobivene od sudionika tijekom izvođenja nagradne igre sukladno propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Organizator može koristiti osobne podatke dobivene od sudionika isključivo u svrhe za koje su pribavljeni. Sudionik nagradne igre je suglasan da mu priređivač može slati obavijesti o ponudi priređivača. Sudionik ili njegov skrbnik ili zakonski zastupnik može u svakom trenutku opozvati svoju privolu za korištenje osobnih podataka dobivenih u nagradnoj igri u svrhu izravnog marketinga.

Priređivač nagradne igre zadržava pravo organizirati dodjelu nagrada kao javni događaj. Sudjelovanjem u nagradnoj igri sudionik dopušta korištenje svog imena i adrese u audio, foto i video materijalu organizatora nagradne igre. Dobitnik dopušta Organizatoru nagradne igre objavu njegovih osobnih podataka u medijima i na svjetskoj mreži radi obavještavanja o rezultatima izvlačenja ili preuzimanja nagrade.

OBJAVA PRAVILA NAGRADNE IGRE

Dostavljanjem podataka putem obrasca za prijavu na ovoj stranici sudionici nagradne igre suglasni su da su upoznati s pravilima te se obvezuju postupati u skladu s pravilima nagradne igre. U slučaju bilo kakvog spora ili nejasnoće, ova pravila imaju prednost nad bilo kojom drugom objavom, bilo u tiskanom, elektroničkom ili bilo kojem drugom obliku.

Pravna obavijest

Internet trgovina torqfitness.hr i svi podaci na njoj, tekstovi, slike proizvoda, grafički i video elementi na web stranici su zaštićeni i ne smiju se reproducirati niti koristiti bez prethodnog pisanog dopuštenja.

Izjava o nutritivnim i zdravstvenim tvrdnjama u opisima proizvoda

Sve informacije na stranicama internet trgovine Primafit d.o.o. (www.torqfitness.hr), služe samo u informativne svrhe i ni na koji način nisu namijenjeni kao zamjena za savjete liječnika ili drugog medicinskog osoblja, niti mogu biti zamjena za odgovarajuću medicinsku pomoć, jer nisu priznati od strane medicinskih vlasti. Proizvodi i tvrdnje o pojedinim proizvodima na ovoj internetskoj trgovini nisu ocijenjeni od strane državnih institucija i nisu namijenjeni liječenju ili prevenciji bolesti. Tekstualni opisi pojedinih proizvoda služe samo u informativne svrhe i nisu odobreni od strane Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA). Ako uzimate druge lijekove i druge dodatke prehrani, posavjetujte se s liječnikom prije kombiniranja.

Odgovornost za materijalne pogreške

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke koje je stvar imala u trenutku kada je rizik prešao na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato ili ne. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon što je rizik prešao na kupca, ako su oni posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Beznačajna materijalna greška se ne uzima u obzir.

Tvrdnja o pogrešci

Kao potrošač imate pravo ostvariti svoja prava iz očite pogreške, sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača i Obveznog zakonika. Kupac može zahtijevati po vlastitom izboru:

  • Ispravak pogreške
  • Povrat plaćenog iznosa razmjerno pogrešci
  • Razmjena robe
  • Povrat uplaćenog iznosa

Ukoliko kupac uoči očitu pogrešku dužan je odmah, najkasnije u roku od osam (8) dana, obavijestiti ponuđača. Ako to ne učini, ne može od davatelja tražiti nikakvu naknadu. Prilikom ostvarivanja prava iz ovog naslova, kupac je dužan u obavijesti o nedostatku pobliže opisati nedostatak i omogućiti prodavatelju da pregleda proizvod. Ukoliko smatrate da kupljeni proizvod ima nedostatak, kontaktirajte nas što je prije moguće na e-mail adresu info@torqfitness.hr i priložite svoj račun ili broj narudžbe. U najkraćem mogućem roku ponudit ćemo vam zamjenu ili povrat novca. Ukoliko greška nije sporna, tvrtka mora udovoljiti zahtjevu potrošača što je prije moguće, a najkasnije u roku od 60 dana. Međutim, ako postoji spor oko pogreške, tvrtka mora potrošaču dati pismeni odgovor u roku od 8 dana. Ponuditelj ne snosi odgovornost za pogreške koje je vidljivo prouzročio kupac. Reklamacije se ne uzimaju u obzir:

  • ako utvrdimo da je roba oštećena zbog nekorektnog ili nesavjesnog ponašanja kupca,
  • ako kopija računa nije priložena,
  • ako su s robe uklonjene originalne etikete-kartoni, ako su vidljivi tragovi korištenja.

Odgovornost

Za komplikacije i probleme koji bi proizašli iz eventualnog nepropisnog korištenja roba/usluga, tvrtka Primafit d.o.o. ne odgovara. Također, djelatnici TORQ Hrvatska internet trgovine nisu nadležni za osobno rješavanje bilo kakvih problema u vezi s korištenjem roba/usluga. Ponuditelj ne snosi odgovornost za posljedice uporabe dodataka prehrani i drugih proizvoda kupljenih putem web stranice, a koje proizlaze iz uporabe koja nije u skladu s uputama za uporabu tih proizvoda. Sve informacije na web stranici pružatelja usluga korisne su samo kao izvor općih informacija i nisu zamjena za konzultacije s liječnikom ili dermatologom. U vezi sa svojim zdravstvenim stanjem ili bolešću morate se obratiti svom osobnom liječniku ili ljekarniku. Kupac ili korisnik mora prije uporabe pročitati i pridržavati se uputa priloženih uz određeni proizvod. Prije uporabe pažljivo pročitajte upute. Razgovarajte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom/dermatologom o riziku i nuspojavama.

Zaštita osobnih podataka

Tvrtka Primafit d.o.o. se obvezuje trajno štititi sve osobne podatke korisnika sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. i ZVOP-1. Sve detaljne informacije o obradi osobnih podataka možete pronaći u kartici Postavke privatnosti. Korisnik mora biti svjestan da je dužan online trgovcu dati svoje osobne podatke u ispravnom i istinitom obliku, te je također dužan obavijestiti online trgovca o svakoj promjeni svojih podataka. Prihvaćanjem ovih uvjeta, korisnik potvrđuje da su osobni podaci koje je dao točni.

ZAŠTITA DJECE

Oglasne poruke moraju biti jasno vidljive (uzimajući u obzir dob) i moraju biti jasno odvojene od igara i natjecanja. Svaka komunikacija usmjerena prema djeci mora biti primjerena njihovoj dobi i ne smije iskorištavati djetetovu vjerodostojnost, nedostatak iskustva ili osjećaj odanosti. Davatelj ne smije prihvatiti narudžbu od nekoga za koga zna ili sumnja da je dijete bez izričitog dopuštenja njegovih roditelja ili skrbnika. Davatelj ne smije prihvatiti nikakve osobne podatke koji se tiču ​​djece bez izričitog dopuštenja njihovih roditelja ili skrbnika. Isto tako, pružatelj ne smije predati podatke dobivene od djece trećoj strani, osim roditeljima ili skrbnicima. Davatelj ne smije nuditi besplatan pristup proizvodima ili uslugama koji su štetni za djecu.

POSTAVKE PRIVATNOSTI

Korisnik mora biti svjestan da je dužan online trgovcu dati svoje osobne podatke u ispravnom i istinitom obliku, te je također dužan obavijestiti online trgovca o svakoj promjeni svojih podataka. Prihvaćanjem ovih uvjeta, korisnik potvrđuje da su osobni podaci koje je dao točni.

Reklamacije i sporovi

Tvrtka Primafit d.o.o. u skladu s važećim zakonima o zaštiti potrošača. Tvrtka Primafit d.o.o. se svim silama trudi ispuniti svoju dužnost učinkovitog sustava rješavanja prigovora.U slučaju problema, kupac i prodavatelj Primafit d.o.o. možete kontaktirati telefonom na broj +386 70 627 785 ili e-mailom na info@torqfitness.hr. Prigovor se podnosi putem e-mail adrese info@torqfitness.hr. Žalbeni postupak je povjerljiv.

Tvrtka Primafit d.o.o. svjestan je da je bitno obilježje potrošačkih sporova nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i vremena i troškova potrebnih za rješavanje spora, što je ujedno i glavna prepreka potrošaču da ne pokrene spor pred sudom. Zato Primafit d.o.o. ulaže sve napore da eventualne sporove riješi mirnim putem.

Isključenje odgovornosti

Ponuditelj ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve posljedice korištenja internetske trgovine i njezinog sadržaja, uključujući materijalnu ili nematerijalnu štetu. Korisnik je sam odgovoran koristiti sadržaj u internetskoj trgovini svrsishodno za svoje najveće dobro.

Unatoč tome što je internetska trgovina zaštićena SSL protokolom, postoji mogućnost zlouporabe internetske trgovine na koju pružatelj nema utjecaja. Iz navedenog razloga Ponuditelj isključuje odgovornost za eventualno preuzimanje zlonamjernog softvera koji bi mogao biti instaliran na uređaju korisnika s kojeg pristupa internetskoj trgovini. Ponuditelj savjetuje da se korisnici, prije opasnosti od infekcije, educiraju o ovoj temi i zaštite svoje uređaje od mogućeg preuzimanja zlonamjernog softvera.

Unatoč tome što ponuđač s velikom pažnjom nastoji osigurati točnost i ažurnost podataka u web trgovini, postoji mogućnost da zbog raznolikosti proizvoda ili brze promjene podataka podaci o artiklima, datum isporuke, cijena ili bilo koji drugi podaci mogu se razlikovati od onoga što je navedeno u web trgovini ili su nepotpuni. Korisnik je odgovoran za provjeru podataka ukoliko postoji sumnja na netočnost ili nepotpunost podataka.

Zadržavamo pravo promjene informacija o proizvodu uključujući slike i sve druge povezane informacije bez prethodne najave. Ponuditelj ne snosi odgovornost za povremeni nerad Internet trgovine, moguću netočnost podataka u Internet trgovini, kao ni moguću štetu nastalu nedostupnošću, korištenjem ili nemogućnošću korištenja informacija u Internet trgovini.

U slučaju da je korisnik naručio artikl koji ima netočne ili nepotpune podatke, ponuđač će o tome obavijestiti korisnika i omogućiti mu odustanak od narudžbe. Ukoliko nakon izvršene narudžbe, a prije primitka artikla na kućnu adresu, korisnik otkrije da su podaci o artiklu netočni, dužan je prijaviti grešku u internetskoj trgovini, a ponuđač mu omogućuje otkazivanje ili zamjenu narudžbe.

Ponuditelj je aktivno uključen u ažuriranje fotografija u online trgovini, stoga sve fotografije treba uzeti kao simbolične. Neka svojstva artikla na slici ne odražavaju stvarno stanje artikala (npr. veličina artikla na slici). Ponuditelj nije odgovoran za sadržaj komentara korisnika u internetskoj trgovini. Pružatelj može odbiti komentare koji sadrže očigledne neistine, obmanjujuće činjenice ili uvredljiv sadržaj kako za druge korisnike tako i za samog pružatelja usluga.

Ponuditelj zadržava pravo sadržaja i drugih izmjena općih uvjeta poslovanja te ih može promijeniti u bilo koje vrijeme i na bilo koji način, neovisno o razlogu i bez prethodnog upozorenja. Ponuditelj zadržava pravo izmjene prodajne ponude u internetskoj trgovini bez prethodne najave. Ponuditelj se trudi da podaci objavljeni na web stranici budu ažurni i točni.

Međutim, u pojedinačnim slučajevima može se dogoditi da vam dobavljač ne može isporučiti proizvod jer je rasprodan i više ga nema na zalihama. Unatoč tome, karakteristike artikla, rok isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da ponuđač ne uspije ispraviti podatke na web stranicama. U tom slučaju ponuđač će obavijestiti kupca o promjenama te mu omogućiti odustajanje od narudžbe ili zamjenu naručenog artikla.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normama Primafit d.o.o. ne priznaje niti jednog pružatelja usluga izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova nadležnim za rješavanje potrošačkog spora koji potrošač može pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Primafit d.o.o., koji kao ponuđač roba i usluga omogućuje internetsku trgovinu na području Republike Hrvatske, na svojoj web stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). Platforma je dostupna potrošačima ovdje. Navedena uredba proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o internetskom rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktiva 2009/22/EZ.

Dodatna objašnjenja u vezi kupnje

Prema Zakonu o obveznim odnosima, kupac je dužan preuzeti naručeni paket i platiti otkupninu. Ukoliko kupac ne preuzme naručenu robu, koja se u svakom slučaju šalje pouzećem, te se nakon isteka roka čekanja od petnaest (15) dana u poštanskom uredu vraća na adresu tvrtke, ovaj ne smatra se odustajanjem od ugovora, budući da je potonji još uvijek valjano sklopljen i predstavlja jednostrani, nenajavljeni odustanak od ugovora od strane kupca. Ukoliko kupac ne prihvati paket, tim postupkom nanosi se financijska šteta tvrtki. U slučaju neprihvaćanja, kupac je stoga odgovoran za plaćanje troškova dostave i slanja/povrata proizvoda tvrtki, za što će prodavatelj izdati račun, koji je kupac dužan podmiriti, budući da nije raskinuo ugovor. U slučaju neplaćanja računa, stvar se rješava reklamacijskim zahtjevom. Potraživanja obrađuje vanjska tvrtka. Trošak neprihvaćanja iznosi 19,90 EUR i uključuje administrativne troškove, troškove pakiranja, otpreme i povrata.

Kupac je vezan općim uvjetima važećim u trenutku kupnje (podnošenja online narudžbe). Prilikom narudžbe korisnik se posebno podsjeća na opće uvjete poslovanja te svojom narudžbom potvrđuje upoznatost s njima. U slučaju lažnih narudžbi, IP adresa će biti poslana na daljnju obradu kao zlouporaba.

Dodatna pojašnjenja u vezi kupnje - B2B

Sve navedene cijene na B2B online trgovini već sadrže PDV.

Dodatni popusti (kodovi za popust, kuponi itd.) se ne mogu ostvariti.

Za informacije o lijepljenju deklaracija proizvoda pišite nam na info@torqfitness.hr.